Hondenverzekering

Honden zijn zeer geliefde huisdieren. De viervoeters worden door veel gezinnen omarmd en worden vaak ontzettend in de watten gelegd. De hond wordt overal mee naar toe genomen en maakt, zo mogelijk, zoveel mogelijk deel uit van het gezin. Honden worden vaak als extra kinderen gezien en ontvangen daardoor uitermate veel liefde en zorg. Tenminste, zolang het allemaal goed gaat met de hond. Zolang deze gezond is zal er geen vuiltje aan de lucht zijn en kan alles voor het dier worden gedaan. Dit kan echter veranderen wanneer de hond te maken krijgt met ziekte, of misschien wel vermist raakt.

Niemand zal er graag aan denken, maar het is goed mogelijk dat een hond te maken krijgt met een aanrijding en hiervoor behandeld zal moeten worden door een arts die hier speciaal voor is opgeleid. Zo’n arts levert uitstekend werk, maar dit is natuurlijk niet gratis. De kosten van een behandeling voor een hond kunnen behoorlijk oplopen, waardoor dit voor veel mensen niet zomaar te betalen valt. In sommige gevallen wordt er om financiële redenen zelfs voor gekozen om een hond te laten inslapen, terwijl deze met de beste medische zorg nog een aantal jaren voor de boeg had gehad.

Dekking

Dit soort vervelende keuzes zijn verleden tijd met een hondenverzekering. Een hondenverzekering dekt de meest voorkomende risico’s af voor honden en zorgt er daarmee voor dat het financieel in ieder geval geen probleem is wanneer de hond iets overkomt. Dat klinkt wat kil en zakelijk, maar het kan voor veel mensen een enorme opluchting zijn wanneer de arts kan beginnen aan de behandeling zonder na te gaan of de operatie of kuur wel betaald zal kunnen worden. Met een hondenverzekering kunnen baasjes zich er van verzekeren dat de hond de best mogelijke medische hulp zal krijgen en er waarschijnlijk weer helemaal bovenop zal komen.

Vrijstelling

Een hondenverzekering kent een relatief hoge vrijstelling, waardoor de verzekering vooral de onverwacht hoge kosten afdekt. Per aandoening is de maximale vergoeding vaak een paar duizend euro, kosten die de meeste mensen niet zomaar op kunnen brengen. De eerste €70 is vaak voor de eigen rekening, om te voorkomen dat een hondenverzekering voor elk bezoek aan de dierenarts uit zal moeten keren. Het grote voordeel van deze vrijstelling is dat de premie voor de hondenverzekering erg laag kan blijven en het daarmee een voordelige manier is om eventuele hoge kosten in de toekomst te vermijden. Wanneer een hond te maken krijgt met een vervelende ziekte en hier vervolgens voor een paar duizend euro vanaf geholpen wordt door een gespecialiseerde dierenarts zijn deze kosten er vaak al gemakkelijk uit te halen, waardoor het een prima idee is om een hondenverzekering af te sluiten.

Over het algemeen is het voor elk baasje aan te raden om een hondenverzekering af te sluiten. Het is een goedkope manier om de beste zorg voor de hond te kunnen garaderen, ook in moeilijke tijden waarin de hond met een ziekte of een aandoening te maken krijgt en er misschien even niet zoveel financiële middelen beschikbaar zijn.

Website template by Arcsin