Kattenverzekering

Net als met paarden en honden kunnen ook de kosten voor een kat behoorlijk oplopen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een ziekte of een aanrijding met een kat. Doorgaans zal er een behandeling nodig zijn van een gespecialiseerde arts. Deze mensen hebben hiervoor een uitstekende opleiding gevolgd en zullen over het algemeen fantastisch werk leveren, maar de uurtarieven van een gespecialiseerde dierenarts liegen er niet om. Wanneer uw kat te maken krijgt met een ziekte of een ongeval kunnen de kosten van de behandeling daarom behoorlijk oplopen. Door middel van een kattenverzekering kunnen deze kosten worden gedekt en kan er onbezorgd een afspraak worden gemaakt bij de dierenarts voor de behandeling van de kat wanneer dit nodig mocht zijn. Dit zorgt voor net wat extra rust en minder stress wanneer er daadwerkelijk iets met de kat gebeurt, bijvoorbeeld in een financieel wat moeilijkere periode.

Vrijstelling

Een kattenverzekering zal overigens niet zomaar alle kosten vergoeden. De dekking van een kattenverzekering mag dan uitgebreid zijn, de kleinere kosten komen nog altijd voor de rekening van de eigenaar van de kat zelf. Zo geldt er doorgaans een vrijstelling van zo’n €70. Dit betekent dat er bij een eventuele behandeling door een dierenarts eerst €70 betaald dient te worden, alvorens de verzekering zal gaan uitkeren. Kleinere aandoeningen en behandelingen worden daardoor door de eigenaar van de kat zelf betaald en zorgen er niet voor dat de verzekering uit moet keren. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het brengt wel een groot voordeel met zich mee. Op deze manier is het namelijk mogelijk om de premie voor een kattenverzekering zeer laag te houden. Verzekeraars hoeven relatief weinig malen uit te keren en kunnen daardoor hun kosten prima in de hand houden. Om die reden nemen ze genoegen met een lagere premie en kunnen mensen voordelig gebruik maken van een kattenverzekering.

Uitkering

Aan de andere kant zal een kattenverzekering er natuurlijk wel staan wanneer er daadwerkelijk iets met de kat aan de hand is. Over het algemeen zal de kattenverzekering maximaal ongeveer een paar duizend euro uitkeren per aandoening. Dit is in de meeste gevallen ruim voldoende om de kat er weer volledig bovenop te helpen en er daarmee voor te zorgen dat de eigenaar en de kat weer lekker kunnen genieten van hun leven samen.

Daarnaast zal de kattenverzekering ook uitkeren wanneer de kat van huis is weggelopen of misschien de weg terug is kwijtgeraakt. In zo’n geval kan er een opsporing in gang worden gezet door de eigenaar, waarvan de verzekeraar een deel van de kosten voor zijn rekening zal nemen. Een kattenverzekering biedt doorgaans een budget van enkele honderden euro’s om posters op te hangen in de buurt en advertenties te plaatsen in de lokale krant. Op deze manier kan de vermissing onder de aandacht worden gebracht en zal de kat makkelijker en sneller teruggevonden kunnen worden. Wanneer de kat in het ergste geval na een aantal maanden alsnog niet is teruggevonden zal de kattenverzekering ook uitkeren als of de kat is overleden.

Website template by Arcsin