Paardverzekering

Naast de verzekeringen voor een hond of kat is het ook mogelijk om een paard te verzekeren. Het is misschien niet zo’n bekende verzekering, maar ook een paard kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Een paard wordt doorgaans een stuk intensiever ‘gebruikt’ dan een hond of kat. Hierdoor is de kans een stuk groter dat er tijdens een van de activiteiten iets met het paard gebeurt. Dit is op zich natuurlijk al heel vervelend en kan een hoop emotionele schade met zich meebrengen, maar ook de financiële schade is vaak niet van de lucht. Om deze financiële schade voor de eigenaar van het paard wat te verzachten of zelfs helemaal te verbergen is er de paardenverzekering. Hiermee kan er een verzekering worden afgesloten tegen de grootste risico’s, waardoor de financiële gevolgen van een ziekte of een aandoening in ieder geval door een verzekeraar worden gedragen.

Dekking

Uiteraard zorgt een paardenverzekering voor een uitgebreide dekking. De meeste mensen zullen bij onverwachte, hoge kosten met betrekking tot een paard meteen denken aan een ziekte of aandoening. Dit is dan ook een van de risico’s die met een paardverzekering af te dekken zijn. Wanneer het paard ziek wordt en daarvoor door een specialist behandeld moet worden zullen de kosten gemakkelijk snel oplopen. De meeste mensen zullen er geen probleem mee hebben voor de kosten op te moeten draaien, maar in veel gevallen is dit simpelweg niet mogelijk. Wanneer de kosten stevig oplopen en er geen goed gespekte bankrekening beschikbaar is om de behandelingen van te betalen kunnen er vervelende keuzes optreden. Zo kan het voorkomen dat een paard niet de beste behandeling kan krijgen of zelfs moet worden laten ingeslapen. Dit zijn keuzes waar niemand op zit te wachten en die ook helemaal niet voor hoeven te komen, mits er een paardverzekering wordt afgesloten.

Naast ziekte dekt een paardverzekering echter meer risico’s af. Zo horen er bij een paard nog allerlei aanverwante zaken die ook stuk voor stuk van grote waarde zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het zadel dat op het paard gebonden wordt. Zo’n zadel is zeker niet goedkoop en kan daarom bij schade hieraan maar door weinig mensen eenvoudig worden vervangen. Het is echter wel belangrijk voor zowel het paard als de eigenaar om met goed materiaal te werken. Een paardverzekering kan er voor zorgen dat eventuele kosten met betrekking tot het zadel worden gedekt, waardoor dit mogelijk is, en blijft. Daarnaast hebben veel eigenaren van een paard de beschikking over een paardentrailer. Zo’n trailer vertegenwoordigt een nog veel grotere waarde dan het zadel en kan daardoor al helemaal niet zo gemakkelijk worden vergoed als hier iets mee gebeurt. Door een paardverzekering af te sluiten zal de verzekeraar financieel bijspringen wanneer er schade aan de trailer ontstaat.

Op deze manier biedt een paardverzekering meer dan alleen een dekking tegen een eventuele ziekte van het paard. Een paardverzekering biedt dekking tegen het complete plaatje en staat in voor heel veel kosten die kunnen ontstaan voor mensen die een paar bezitten.

Website template by Arcsin